Απάτη στη Λεμεσό: Απέσπασαν από εταιρεία πάνω από 338 χιλιάδες ευρώ

Άγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα (server) εταιρείας που εδρεύει στη Λεμεσό και μετέφεραν περίπου 223 χιλιάδες δολάρια και 130 χιλιάδες ευρώ σε ηλεκτρονική τράπεζα του εξωτερικού. (συνολικά πάνω από 338 χιλιάδες ευρώ)

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία ο δικηγόρος της εταιρείας, διαπιστώθηκε από το οικονομικό τμήμα της εταιρείας ότι, στις 13 Δεκεμβρίου 2022, άγνωστος απέκτησε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό της σύστημα και διεκπεραίωσε μεταφορές χρηματικών ποσών, από τον τραπεζικό της λογαριασμό, προς ηλεκτρονική τράπεζα του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα ο άγνωστος μετέφερε ποσό 4.291 αμερικανικών δολαρίων σε τραπεζικό λογαριασμό στο Βέλγιο και 219 χιλιάδων αμερικανικών δολαρίων και 130 χιλιάδων ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στις ΗΠΑ.

Από έλεγχο που διενήργησε η εταιρεία στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έγινε το έμβασμα, διαπιστώθηκε ότι ήταν άγνωστοι λογαριασμοί και δεν ανήκαν σε συνεργάτες ή είχαν δοθεί εξουσιοδοτήσεις για τις μεταφορές των χρημάτων.

Την υπόθεση, που αφορά απάτη σχετιζόμενη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, απάτη, πλαστογραφία και αδικήματα του περί παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμου, διερευνά το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού.

Πηγή: sigmalive.com