Ανδρέου ηλεκτρονικές απάτες

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Σύλληψη άνδρα για διακίνηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ατόμου για διακίνηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων για την πάταξη του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα κατά την οποία ταυτοποιήθηκε άτομο, το οποίο κάνοντας χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους – εφαρμογές και διαμοίρασε πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, πρωινές ώρες της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου 2022, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του ανωτέρω κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δύο (2) κινητά τηλέφωνα, κάρτα SIM και κάρτα αποθήκευσης (micro SD).

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια ανευρέθησαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο), με το οποίο είχε συγγενική σχέση, πράξεις για τις οποίες και συνελήφθη.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Πηγή: cyb3r.gr