Ανδρέου ηλεκτρονικές απάτες

Θανατώνονται τα παιδιά του mr bitcoin λέει η μητέρα του – Αύριο συζητείται το νέο αίτημα του για αποφυλάκιση ή έκδοση του στη Ρωσία

«Θέλω να ρωτήσω την Ελληνική κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη γιατί δεν υπάρχει έλεος; Από τον Ιούλιο του 2017 ζω μια κόλαση. Ο γιος μου, η νύφη μου και τα παιδιά μου ”θανατώνονται”», είπε στους δημοσιογράφους η Βέρα Βίνικ, με δάκρυα στα μάτια.

Ο Αλεξάντερ Βίνικ νοσηλεύεται ακόμα φρουρούμενος στο Αττικό Νοσοκομείο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας μετά την απεργία πείνας 88 ημερών που είχε κάνει, από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019. Η σύλληψη του από την Ελληνική αστυνομία έγινε στη Χαλκιδική στις 25 Ιουλίου 2017 ενώ παραθέριζε με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις χώρες διεκδικούν την έκδοσή του από τις ελληνικές Αρχές. Οι ΗΠΑ η Γαλλία αλλά και η χώρα του, ενώ ο Άρειος Πάγος έχει κρίνει για όλα τα αιτήματα θετικά αλλά τον τελευταίο λόγο για το που θα εκδοθεί έχει ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης.

Νέο αίτημα του 40χρονου εκζητούμενου για να αφεθεί ελεύθερος ή διαφορετικά να εκδοθεί στην χώρα του, θα συζητηθεί αύριο στον Άρειο Πάγο όπου έχουν προσφύγει οι δικηγόροι του με αίτηση δικαστικής επανεξέτασης των προηγούμενων αποφάσεων υπέρ της έκδοσης. Ο κυριότερος λόγος είναι ο νέος Ποινικός Κώδικας, με βάση τον οποίο το αδίκημα της “απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή” προϋποθέτει μήνυση από έστω ένα θύμα. “Η προθεσμία παρήλθε χωρίς να εμφανιστεί ούτε ένας παθών, ούτε ένας να δηλώνει ότι εξαπατήθηκε από τον Βίνικ, άρα πλέον δεν υφίσταται ούτε αυτό το αδίκημα στην Ελλάδα”, είπε η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντόπουλου διευκρινίζοντας ότι και το δεύτερο αδίκημα (“λειτουργία μη αδειοδοτημένης επιχείρησης”) δεν προβλέπεται καν στην ελληνική ποινική νομοθεσία.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ακόμη ότι ο Βίνικ θέλει να παραβρεθεί αύριο στον Άρειο Πάγο, το έχουν επιτρέψει οι γιατροί και έχει ο ίδιος μισθώσει ασθενοφόρο, αλλά πιστεύει ότι θα του το αρνηθεί η αρμόδια υπηρεσία του Μεταγωγών για άγνωστους λόγους. Το ίδιο λέει είχε συμβεί και παλαιότερα.

“Ο Αλεξάντερ Βίνικ δεν διώκεται για κάποιο έγκλημα ή αξιόποινη συμπεριφορά αλλά για τις γνώσεις του, την τεχνογνωσία και τις ικανότητες του στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές” είπε η δικηγόρος μιλώντας για κατασκευασμένη δίωξη και προϊόν πολιτικών σκοπιμοτήτων ξένων χωρών, βάλλοντας ειδικά κατά των αμερικανικών αρχών. “Οι δυνάμεις που κινητοποιούνται τόσο καιρό για να εμποδίσουν την έκδοσή του στη Ρωσία αντιστρατεύονται τη δημοκρατία, τις ελευθερίες, τα δικαιώματα και τα κεκτημένα των πολιτών” πρόσθεσε. Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, η χώρα υπηκοότητας και η χώρα διάπραξης του όποιου αδικήματος είναι η Ρωσία. “Στις ΗΠΑ ή τη Γαλλία δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του. Επίσης συναινεί να εκδοθεί στη χώρα του και το έχει αποφασίσει ο Άρειος Πάγος” είπε, τονίζοντας ότι πριν από 10 μήνες το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής είχε ενημερώσει τον Βίνικ και την ίδια πως απειλείται η ζωή του και ότι κάποιοι ετοιμάζουν απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, χωρίς όπως λέει η δικηγόρος να υπάρξει άλλη ενημέρωση.

Για κακή αντιμετώπιση ενός Ρώσου υπηκόου έκανε λόγο ο Ρώσος συνήγορός του Τιμοφέυ Μουσάτωφ, λέγοντας ότι τα δικαιώματά του έχουν υποβαθμιστεί σε μία κατηγορία μη ανθρώπινη. “Σε κανέναν δεν προκαλεί καμία αγανάκτηση ή αντίδραση ότι ένας άνθρωπος προφυλακίζεται για πολύ μεγαλύτερο χρόνο απ’ ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα;” αναρωτήθηκε, αναφερόμενος κι αυτός στην αλλαγή της ελληνικής νομοθεσίας που επηρεάζει όπως είπε τις κατηγορίες, τα εντάλματα και τις αποφάσεις για την έκδοση.

Πηγή: dikastiko.gr