Ανδρέου ηλεκτρονικές απάτες

Ποιο Μέλλον για / με την Τεχνητή Νοημοσύνη; 2ο Συνέδριο QUO VADIS AI?

Δύο χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση του Quo Vadis AI από το Ινστιτούτο για το Δίκαιο της Ιδιωτικότητας, τα Προσωπικά Δεδομένα και την Τεχνολογία, οι εξελίξεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι ραγδαίες τόσο σε επίπεδο διείσδυσης της ΤΝ ιδίως στον ιδιωτικό τομέα, όσο και αναφορικά με τις κανονιστικές πρωτοβουλίες, όπως το Σχέδιο Κανονισμού Artificial Intelligence Act που θα αποτελέσει σε λίγο καιρό νομοθεσία της ΕΕ.

Αντίστοιχα, παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα σε πολλά επίπεδα, καθώς νέες ερευνητικές δομές και δράσεις, όπως ο «Αρχιμήδης», επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα νέο πεδίο συνεργασίας και αλληλεπίδρασης της έρευνας και της καινοτομίας με την αγορά της τεχνολογίας. 

Με τη συμμετοχή καταξιωμένων εισηγητών που εκπροσωπούν την πολιτική, θεσμούς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης, την έρευνα, την πανεπιστημιακή κοινότητα και την οικονομία, σκοπός του 2oυ «Quo Vadis AI ?» είναι να συνεχίσει, να εξειδικεύσει και να εξελίξει την συζήτηση που διεξάγεται,  καλώντας σε έναν διεπιστημονικό προβληματισμό και διάλογο ειδικούς στο δίκαιο, στην «ψηφιακή ηθική» και στις Τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, παράγοντες της αγοράς αλλά και πρόσωπα/φορείς που συνδιαμορφώνουν τις σχετικές πολιτικές στον δημόσιο τομέα.

Στην ημερίδα που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα συζητηθούν τα μείζονα ερωτήματα που θέτει το 4ο τεχνολογικό κύμα για την κοινωνία, την οικονομία, την Πολιτεία

-1η Συνεδρία: Ρυθμίζεται η Τεχνητή Νοημοσύνη; Mια συζήτηση για την Artificial Intelligence Act

-2η Συνεδρία : Τεχνητή Δικαιοσύνη, Επιτήρηση και Δικαιώματα

-3η Συνεδρία: Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανάπτυξη και Έρευνα

-4η Συνεδρία: Τεχνητή Νοημοσύνη για τη Δικαιοσύνη και τη Δημόσια Διοίκηση; Κυβερνώντας και δικάζοντας με αλγόριθμους;

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα σε https://www.aiconference.gr/agenda/

και να εγγραφείτε  σε https://www.aiconference.gr/

Πηγή: lawspot.gr