Το GenAI στην κυβερνοπροστασία φέρνει η Microsoft

Στο χώρο της κυβερνοασφάλειας φέρνει τo generative AI η Microsoft, επιδιώκοντας να βοηθήσει στη βελτίωση της κυβερνοπροστασίας. Ο αμερικανικός κολοσσός ενσωματώνει το Copilot, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά τον «έξυπνο» βοηθό που έχει αναπτύξει η Microsoft και βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, στα προϊόντα κυβερνοασφάλειας που διαθέτει.

Το Copilot ενσωματώνεται σε προϊόντα κυβερνοασφάλειας της Microsoft, όπως είναι το Defender, αλλά είναι ενδιαφέρον ότι θα συνεργάζεται και με λύσεις άλλων κατασκευαστών καθώς υπάρχουν συνεργασίες με περισσότερες από 100 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κυβερνοπροστασίας.

Η διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι ότι το Copilot λειτουργεί ως ένας «έξυπνος» ψηφιακός βοηθός, αξιοποιώντας όλα τα δεδομένα που συγκεντρώνει σε καθημερινή βάση η Microsoft και σχετίζονται με κυβερνοαπειλές. Ουσιαστικά, το Copilot βοηθά έναν αναλυτή σε θέματα όπως είναι η επεξεργασία δεδομένων ή η «αποκρυπτογράφηση» κάποιων συγκεκριμένων απειλών. Το αποτέλεσμα είναι η σημαντική μείωση του χρόνου που χρειάζεται όσον αφορά στην διερεύνηση ενός συμβάντος αλλά και στον καθορισμό προτεραιοτήτων όσον αφορά στις κυβερνοεπιθέσεις που δέχεται μία επιχείρηση. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και αναλυτές με σχετικά μικρή εμπειρία να αντιμετωπίσουν πιο αποδοτικά τις κυβερνοαπειλές που αντιμετωπίζουν.

Το Copilot for Security υποστηρίζει 8 γλώσσες, όσον αφορά στη διαχείριση και απάντηση ερωτημάτων που τίθενται από τους αναλυτές και γι’ αυτό θα είναι άμεσα διαθέσιμο σε όλες τις αγορές σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία που είναι διαθέσιμες οι λύσεις κυβερνοασφάλειας της Microsoft. Επιπλέον, θα ενσωματωθεί και σε λύσεις που σχετίζονται με την ταυτοποίηση χρηστών και τη διαχείριση πληροφοριακών υποδομών σε μία προσπάθεια να υπάρχει μία ολοκληρωμένη πρόταση από την πλευρά της Microsoft όσον αφορά στην κυβερνοπροστασία μίας επιχείρησης.

Πάντως, όπως σημειώνουν τα αρμόδια στελέχη της Microsoft, το Copilot for Security δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τους αναλυτές κυβερνοασφάλειας καθώς η ανθρώπινη παρέμβαση κρίνεται ότι θα είναι απαραίτητη και στο μέλλον όσον αφορά στη διαχείριση κυβερνοεπιθέσεων δεδομένου ότι πολλές φορές το ένστικτο μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο αποτελεσματικό.

Πηγή: cnn.gr