Ανδρέου ηλεκτρονικές απάτες

Φωτογραφικό πρακτορείο μηνύει το Twitter για 228,9 εκατομμύρια δολάρια, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων!

Το Φωτογραφικό πρακτορείο Backgrid, μήνυσε το Twitter για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, όταν οι χρήστες ανέβασαν χιλιάδες φωτογραφίες του στην πλατφόρμα.

Τελευταία, η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων δείχνει να είναι μια συνηθισμένη κατάσταση. Αυτή τη φορά, το πρακτορείο φωτογραφίας διασημοτήτων Backgrid, μήνυσε το Twitter για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, αφού οι χρήστες ανέβασαν χιλιάδες φωτογραφίες του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να έχουν άδεια. Το Twitter μάλιστα, έλαβε ειδοποιήσεις κατάργησης του υλικού από την υπηρεσία DMCA, η οποία αποτελεί μέρος του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ. Το Twitter δεν έλαβε μέτρα για αυτό και μάλιστα απέτυχε να επιβάλει κυρώσεις σε χρήστες που ανέβαζαν επαναλαμβανόμενα εικόνες από το πρακτορείο χωρίς να έχουν άδεια.

Αν το πρακτορείο Backgrid κερδίσει τη μήνυση, τότε το Twitter είναι υποχρεωμένο να πληρώσει ένα τεράστιο ποσό, συγκεκριμένα 228,9 εκατομμύρια δολάρια. Η μήνυση έγινε στις 30 Δεκεμβρίου 2022 στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, της Κεντρικής Περιφέρειας της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τη μήνυση, το Twitter χρησιμοποίησε παράνομα τουλάχιστον 1.526 φωτογραφίες διασημοτήτων και η υπηρεσία έστειλε πάνω από 6.700 ειδοποιήσεις για να αφαιρέσει τις εικόνες που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Ωστόσο, το Twitter δε συμμορφώθηκε στις συστάσεις. Επιπλέον, ορισμένοι χρήστες του Twitter φέρεται να δημοσίευσαν εικόνες που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα πολλές φορές. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, το Twitter απέτυχε να αναστείλει τους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, το πρακτορείο Backgrid επικοινώνησε αρχικά με το Twitter προσπαθώντας να επιλύσει αυτό το ζήτημα απευθείας χωρίς να προβεί σε νομικές ενέργειες. Το Twitter από την πλευρά του όμως απάντησε ποτέ, έτσι το φωτογραφικό πρακτορείο αναγκάστηκε να πάρει τη νομική οδό. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το εάν το πρακτορείο προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Twitter πριν ή αφού εξαγοράστηκε από τον Musk. Αυτό έχει ενδιαφέρον, διότι σύμφωνα με δικηγόρο που εκπροσωπεί το Backgrid, το Twitter δεν απάντησε ποτέ στα αιτήματα από τη μεριά του πρακτορείου και ο δικηγόρος αναφέρει ότι το Twitter δεν έχει πλέον τμήμα δημοσίων σχέσεων. Δηλαδή ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα, δεν έχει τμήμα δημοσίων σχέσεων γιατί έχει απολύσει την πλειοψηφία των ατόμων του τμήματος δημοσίων σχέσεών του.

Στην καταγγελία, το Backgrid ζητά 150.000 δολάρια ανά φωτογραφία για νόμιμη αποζημίωση. Δεδομένου ότι υπάρχουν τουλάχιστον 1.526 παραβιάσεις, το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 228,9 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, ενδέχεται το Twitter να προσπαθήσει να διευθετήσει την υπόθεση με λιγότερα. Αναμένουμε εξελίξεις.

Πηγή: www.pttl.gr