Ανδρέου ηλεκτρονικές απάτες

Από την Υποδ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος συνελήφθη άτομο για π0ρν0γραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ατόμου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση του φαινομένου της π0ρν0γραφίας ανηλίκων και κατά τη διάρκεια επιχείρησης με την κωδική ονομασία « UNCOVER II », έπειτα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα και ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, εντοπίστηκε χρήστης, που κατείχε πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, ενώ εντοπίστηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την επακόλουθη αστυνομική προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του ατόμου, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας του.

Στη συνέχεια, η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, αστυνομικοί της οποίας μετέβησαν για έρευνα στην οικία του ατόμου.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) σκληροί δίσκοι με 9.507 αποθηκευμένα αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ψηφιακά πειστήρια έχουν αποσταλεί στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Πηγή: lawnet.gr