Ανδρέου ηλεκτρονικές απάτες

Ασφαλείς συναλλαγές με e-Banking

Ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές και προστατέψτε τα προσωπικά δεδομένα σας όταν κάνετε τραπεζικές συναλλαγές online. Διαβάστε πώς να συνδέεστε στο e-Banking με ασφάλεια, να προστατεύετε τον υπολογιστή σας και να είστε ασφαλείς όταν χρησιμοποιείτε υπολογιστές άλλων.

Προστατέψτε τους κωδικούς σας

Οι κωδικοί (Username και Password) που χρησιμοποιείτε για την είσοδό σας στο e-Banking είναι αυστηρά προσωπικοί.

Μην αποκαλύπτετε τους κωδικούς σας

Πληκτρολογείτε τους κωδικούς αυτούς μόνο για να συνδεθείτε στο e-Banking σας. Δεν τους χρησιμοποιείτε για προφορική ταυτοποίηση.

Δεν πρέπει να τους μοιράζεστε με κανέναν, ακόμη κι αν ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί την τράπεζα.

Κανένας εκπρόσωπος τράπεζας δεν θα σας ζητήσει ποτέ και για κανένα λόγο να του αποκαλύψετε ολόκληρους τους προσωπικούς κωδικούς σας για το e-Banking.

Μη φυλάσσετε τους κωδικούς σας γραπτά

Αποστηθίστε τους κωδικούς σας και μην τους φυλάτε σε οποιαδήποτε μορφή, γραπτή ή ηλεκτρονική.

Αλλάζετέ τους συχνά, τουλάχιστον κάθε μήνα. Χρησιμοποιήστε τους αποκλειστικά για την υπηρεσία e-Banking της τράπεζας και όχι σε άλλους διαδικτυακούς τόπους και υπηρεσίες.

Ελέγξτε τη σελίδα όπου συμπληρώνετε τους κωδικούς σας

Πριν συμπληρώσετε τους κωδικούς e-Banking σας (Username και Password), βεβαιωθείτε ότι είστε σε ασφαλή σελίδα.

Ασφαλές ηλεκτρονικό περιβάλλον τράπεζας

Για να συνδεθείτε στο e-Banking, συμπληρώστε οι ίδιοι τη διεύθυνση του διαδικτυακού τόπου και μη φτάνετε σε αυτόν μέσω εξωτερικών link.

Ελέγχετε ότι εμφανίζεται το χαρακτηριστικό εικονίδιο με το λουκέτο στην αρχή της διεύθυνσης. Εάν πατήσετε το εικονίδιο, θα πρέπει να εμφανιστεί ένα παράθυρο που επιβεβαιώνει ότι βρίσκεστε σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας.

Αγνοήστε email και popup που σας ζητούν κωδικούς

Εάν λάβετε κάποιο email ή εάν εμφανιστεί κάποιο ασυνήθιστο παράθυρο (popup) που σας ζητά να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, αγνοήστε το.

Περισσότερα στοιχεία εδώ από τη Eurobank.

Πηγή: cyb3r.gr