Ανδρέου ηλεκτρονικές απάτες

Ηλεκτρονικές απάτες σε Καβάλα, Ξάνθη και Θάσο με λεία 55.000 ευρώ

Τέσσερις πολίτες στην Καβάλα, την Ξάνθη και τη Θάσο έπεσαν θύματα αγνώστων μέχρι στιγμής απατεώνων, οι οποίοι έβαλαν «χέρι» στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους με διάφορες προφάσεις, μέσα στην τελευταία εβδομάδα, αποκομίζοντας συνολικά πάνω από 55.000 ευρώ!

Στην περίπτωση της Καβάλας, έπεσαν θύματα δύο ιδιοκτήτες μιας επιχείρησης, με τους οποίους επικοινώνησε τηλεφωνικά την περασμένη Παρασκευή ένας άγνωστος που παρίστανε τον πελάτη και δήλωσε ότι ήθελε να αγοράσει τα προϊόντα τους. Ο δράστης κατάφερε να πείσει τους επιχειρηματίες να του δώσουν τους τραπεζικούς τους κωδικούς, δήθεν για να καταβάλλει το αντίτιμο, αλλά μετέφερε από τον λογαριασμό της εταιρείας σε άλλον το ποσό των 45.330 ευρώ!

Στην δεύτερη περίπτωση, μια άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά τη Μ. Τρίτη με έναν κάτοικο οικισμού της Ξάνθης με το πρόσχημα ότι ήθελε να αγοράσει παιδικά είδη για την πώληση των οποίων η σύζυγός του είχε αναρτήσει αγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το θύμα δεν υποψιάστηκε κάτι, όταν δέχθηκε στο κινητό του μήνυμα δήθεν από την τράπεζα το οποίο περιείχε ένα link που ζητούσε τους προσωπικούς τραπεζικούς κωδικούς του. Μόλις τους πληκτρολόγησε, η δράστιδα κατάφερε να αποσπάσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 5.000 ευρώ.

Στην Θάσο, ένας κάτοικος του νησιού έκανε τη Μ. Τρίτη αναζήτηση για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες τράπεζας σε μηχανή του διαδικτύου, αλλά «έπεσε» σε έναν παραπλανητικό σύνδεσμο που τον οδήγησε σε περιβάλλον το οποίο έμοιαζε με αυτό της τράπεζας. Όταν πληκτρολόγησε τους προσωπικούς τραπεζικούς του κωδικούς, άγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση στον λογαριασμό του και μετέφεραν από αυτόν το ποσό των 5.100 ευρώ.

Πηγή: protothema.gr