Ανδρέου ηλεκτρονικές απάτες

Κρυπτονομίσματα: Παρελθόν η πλατφόρμα ChipMixer που έχει «ξεπλύνει» σχεδόν 4 δισ. δολάρια

Αποδομήθηκε η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων ChipMixer, καθώς μετά από έρευνα των γερμανικών και οι αμερικανικών αρχών, με την υποστήριξη της Europol, διαπιστώθηκε ότι εμπλεκόταν σε υποθέσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι αρχές κατέστρεψαν την υποδομή της πλατφόρμας, κατασχέθηκαν τέσσερις servers, 7 terabytes δεδομένων και 1909,4 bitcoins (47,7 εκατομμύρια δολάρια).

Η ChipMixer, που δημιουργήθηκε στα μέσα του 2017, “ξέπλενε” χρήματα για δράστες που μόλυναν με ransomware, για αγορές στο dark web, απατεώνες και κρατικούς φορείς, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ).

Η πλατφόρμα πιστεύεται ότι βοήθησε στο “ξέπλυμα” 152.000 BTC – περίπου 3,8 δισ. δολαρίων από το 2017, μεγάλο μέρος των οποίων συνδέθηκε με ομάδες ransomware, παράνομη διακίνηση όπλων και άλλων, καθώς και σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών.

Σύμφωνα με το DOJ, οι δραστηριότητες που ενεργοποιήθηκαν από τη ChipMixer, περιλαμβάνουν περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια σε Βitcoin, που σχετίζονται με πορτοφόλια που χαρακτηρίζονται ως κλεμμένα κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με υποκλοπές από βορειοκορεάτες χάκερς.

Πηγή: cyb3r.gr