Κυβερνοεπίθεση προκάλεσε το νέο μπλακ άουτ στη Microsoft

Ο γίγαντας του λογισμικού ανακοίνωσε ότι τα συστήματα ασφαλείας δεν κατάφεραν να προστατέψουν τα συστήματα του.

Λίγες εβδομάδες μετά το τεχνικό πρόβλημα στη πλατφόρμα ασφαλείας που χρησιμοποιεί η Microsoft για να προστατεύει το λογισμικό και τις υπηρεσίες της και οδήγησε στο παγκόσμιο ηλεκτρονικό μπλακ άουτ τα συστήματα της εταιρείας κατέρρευσαν ξανά το απόγευμα της Τρίτης. Δημοφιλείς υπηρεσίες της εταιρείας όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Outlook email) και online videogames (Minecraft) τέθηκαν εκτός λειτουργίας με τον γίγαντα του λογισμικού να αναφέρει το πρόβλημα και αναζητά την αιτία του για να το επιλύσει. Προβλήματα αντιμετώπισαν και διάφορες άλλες υπηρεσίες και  ιστότοποι πελατών της Microsoft.

Τελικά μετά από περίπου οκτώ ώρες τα συστήματα που είχαν καταρρεύσει άρχισαν να λειτουργούν ξανά και η Microsoft έκανε γνωστό ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση τύπου Distributed Denial-of-Service (DDoS) την οποία τα συστήματα ασφαλείας της εταιρείας όχι μόνο δεν κατάφεραν να αποκρούσουν αλλά λόγω ενός σφάλματος στον μηχανισμό ασφαλείας η διαδικασία αντιμετώπισης του προβλήματος λειτούργησε ως σύμμαχος της επίθεσης διογκώνοντας την αντί να την περιορίζει καθώς εξελισσόταν.

Μένει να διαπιστωθεί τώρα αν πρόκειται για ένα νέο κενό ασφαλείας ή αν πρόκειται για… παρενέργεια που σχετίζεται με το προηγούμενο πρόβλημα που προκάλεσε το παγκόσμιο μπλακάουτ.

Πηγή: naftemporiki.gr