Όταν χρειάζεται πραγματικά να επικεντρωθεί στη δουλειά της, η Susie Alegre χρησιμοποιεί μια εφαρμογή στο τηλέφωνό της που εμποδίζει την πρόσβασή της σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για όσο καιρό χρειάζεται.
Εσείς επιλέγετε πόσο χρόνο θέλετε να διαρκέσει ο αποκλεισμός σε ώρες και λεπτά. Στη συνέχεια, μπορείτε να αλλάξετε γνώμη σχετικά με αυτό και να το ακυρώσετε νωρίτερα. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε το κουμπί «κλειδωμένη λειτουργία», που σημαίνει ότι το μπλοκ σας δεν μπορεί να παρακαμφθεί μέχρι να τελειώσει η ώρα που έχετε προγραμματίσει.
Η Alegre προσθέτει ότι χρησιμοποιεί την εφαρμογή Freedom, σε αντίθεση με το να απενεργοποιεί απλώς το τηλέφωνο της, «όταν πρέπει να είμαι στο τηλέφωνο, αλλά πραγματικά δεν θέλω να αποσπάσω την προσοχή μου». Παρόμοιες εφαρμογές αποκλεισμού περιλαμβάνουν πλέον τα ColdTurkey, FocusMe και Forest.
Η Alegre ευχαριστεί την εφαρμογή Freedom που τη βοήθησε να επικεντρωθεί στη συγγραφή του βιβλίου της, ένα έργο αυτοβελτίωσης με τον τίτλο «Freedom To Think», το οποίο εκδόθηκε πέρυσι.
«Κατά ειρωνικό τρόπο, το βιβλίο μου αφορά ακριβώς το θέμα της εστίασης στην ψηφιακή εποχή και τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να αλληλεπιδρά με το μυαλό μας και να παρεμβαίνει στις διαδικασίες σκέψης μας», λέει.
Το «monk mode», δηλαδή το να μην είσαι όλη τη μέρα στο τηλέφωνο σου κοιτώντας την οθόνη, μπορεί να σε βοηθήσει στην απόσπαση της προσοχής σου και στην επίτευξη των στόχων σου ή τελικά της δουλειάς σου.
Το Freedom app αναφέρει ότι σημείωσε μεγάλο άλμα στους χρήστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τις λήψεις να αυξάνονται κατά 50% το 2020 και 500.000 νέους χρήστες να εγγράφονται το 2021. Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης που είναι πιο αποκλεισμένοι λέγεται ότι είναι το Instagram, το Facebook και το Twitter.
Πηγή: cnn.gr