Ανδρέου ηλεκτρονικές απάτες

20 χρόνια κάθειρξη για τον Χανιώτη καθηγητή

Οι ποινές που επιβλήθησαν στον καθηγητή είναι κάθειρξη 8, 8, 6, 6, 4, 4, δηλαδή συνολική ποινή 20 χρόνια. Συγκεκριμένα, για τέσσερα κακουργήματα το δικαστήριο επέβαλε, τέσσερις ποινές (8, 8, 6, 6) και για τα δύο πλημμελήματα 4 και 4, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 94 του ποινικού κώδικα οι ποινές αυτές συγχνωνεύτηκαν από 36 έτη σε συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Ειδικότερα, ο καθηγητής κατηγορείται για έξι περιπτώσεις κατάχρησης ανηλίκων εκ των οποίων οι τέσσερις είναι κακουργηματικες και οι δύο πλημμεληματικές. Σχετικά με τις κατηγορίες “παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων” και “περί αρχαιοτήτων”, ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα όλα τα ελαφρυντικά και αναφορικά με το ελαφρυντικό του πρότερου “σύννομου βίου”, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 4-3. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου και η υπόθεση θα επανακριθεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση που θα ασκήσει ο κατηγορούμενος, συνεπώς ο 58χρονος θα παραμείνει στις φυλακές Γρεβενών.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, οι δικηγόροι Γεώργιος Περράκης και Ευγένιος Αρετάκης, τόνισαν ότι η απόφαση ήταν δίκαιη και τους βρήκε απόλυτα σύμφωνους.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη στο Μικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου. Η ακροματική διαδικασία ήταν πολύωρη και διήρκησε πέντε ημέρες, καθώς οι μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας ήταν συνολικά 30.

Σήμερα Σάββατο, η δίκη ολοκληρώθηκε με την απολογία του κατηγορουμένου και τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Σημειώνεται, ότι στην αγόρευση του την Παρασκευή, ο Εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε την ενοχή του 58χρονου σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Πηγή: dikastiko.gr