Ανδρέου ηλεκτρονικές απάτες

Instagram: Οι γυμνές εικόνες θα θολώνονται στα μηνύματα που βλέπουν ανήλικοι

Η Meta δέχεται πιέσεις για μέτρα εν μέσω κατηγοριών ότι οι υπηρεσίες της βλάπτουν τα παιδιά.

Αντιμέτωπη με πιέσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη για την προστασία των ανηλίκων, η Meta Platforms ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει εργαλείο που θα θολώνει τις γυμνές εικόνες σε άμεσα μηνύματα που βλέπουν ανήλικοι στο Instagram.

Η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες μετά την αγωγή που κατέθεσαν κατά της Meta 33 αμερικανικές πολιτείες, οι οποίες κατηγορούν την εταιρεία ότι παραπλάνησε το κοινό σχετικά με τις επιπτώσεις των υπηρεσιών της, ειδικά όσον αφορά την ψυχική υγεία των νέων.

Στη δε Ευρώπη, η Κομισιόν έχει ζητήσει από τη Meta αναφορά για τα μέτρα που έχει λάβει η εταιρεία για την προστασία των παιδιών από παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο.

Η θόλωση των εικόνων στα μηνύματα του Instagram βασίζεται σε αλγόριθμο μηχανικής μάθησης που τρέχει στη συσκευή του χρήστη και όχι σε διακομιστές της Meta, διευκρίνισε η εταιρεία.

Αυτό σημαίνει ότι η θόλωση θα λειτουργεί ακόμα και όταν η Meta ενεργοποιήσει και στο Instagram την πλήρη κρυπτογράφηση των μηνυμάτων, όπως ισχύει ήδη στο Facebook και το WhatsApp.

«Δεδομένου ότι οι εικόνες θα αναλύονται στην ίδια τη συσκευή, η προστασία γυμνού θα λειτουργεί και σε συνομιλίες με κρυπτογράφηση end-to-end, οπότε η Meta δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτές τις εικόνες-εκτός αν κάποιος επιλέξει να το αναφέρει» ανέφερε η εταιρεία σύμφωνα με το Reuters.

Ακόμα, η Meta ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει εργαλεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό λογαριασμών που εμπλέκονται σε υποθέσεις σεξουαλικού εκβιασμού, φαινόμενο γνωστό ως sextortion. Δοκιμάζει επίσης αναδυόμενα μηνύματα για χρήστες που μπορεί να έχουν έρθει σε επικοινωνία με τέτοιους λογαριασμούς.

Τον Ιανουάριο, η Meta ανακοίνωσε ότι θα αποκρύπτει περισσότερες αναρτήσεις του Facebook και του Instagram για ανήλικους χρήστες προκειμένου να τους προστατεύσει από επιβλαβές περιεχόμενο που αφορά μεταξύ άλλων την αυτοκτονία και τις διατροφικές διαταραχές.

Πηγή: in.gr