Ανδρέου ηλεκτρονικές απάτες

Twitter: Με χρέωση πλέον και η ασφάλεια λογαριασμών μέσω SMS

Ακόμα μία αλλαγή, ή πιο σωστά, ακόμα μία χρέωση φέρνουν Έλον Μασκ και Twitter, με την εταιρεία να ανακοινώνει πως θα επιτρέπει πλέον μόνο σε συνδρομητές επί πληρωμή να χρησιμοποιούν μηνύματα κειμένου ως μέθοδο ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) για την ασφάλεια των λογαριασμών τους.

Μετά τις 20 Μαρτίου, “μόνο οι συνδρομητές του Twitter Blue θα μπορούν να χρησιμοποιούν μηνύματα κειμένου ως μέθοδο ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων”, ανέφερε η πλατφόρμα.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, που στοχεύει στην ασφάλεια των λογαριασμών απαιτεί από έναν χρήστη να χρησιμοποιεί μια δεύτερη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας εκτός από έναν κωδικό πρόσβασης.

Το Twitter επιτρέπει το 2FA μέσω μηνύματος κειμένου, εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας και κλειδιού ασφαλείας.

Η εταιρεία αναφέρει ότι στο 2FA που βασίζεται σε αριθμούς τηλεφώνου γίνεται κατάχρηση από “κακούς” χρήστες, σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου με την οποία συνδέεται το tweet της εταιρείας.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, έγραψε στο Twitter “Yup” απαντώντας σε ανάρτηση σχετικά με την αλλαγή πολιτικής που σχεδιάζει η εταιρεία επειδή “έχανε 60 εκατ. δολάρια ετησίως με απάτη μέσω SMS”.

Να σημειωθεί ότι το μπλε σημάδι επιλογής, που προηγουμένως ήταν δωρεάν για επαληθευμένους λογαριασμούς πολιτικών, διάσημων προσωπικοτήτων, δημοσιογράφων και άλλων δημόσιων προσώπων, είναι πλέον ανοιχτό σε όποιον είναι διατεθειμένος να πληρώσει.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κοστολογήσει τη συνδρομή Twitter Blue για Android και iOS στα 11 δολάρια το μήνα.

Πηγή: news247.gr