Ανδρέου ηλεκτρονικές απάτες

Η νέα υπηρεσία του Google Maps που αλλάζει τα δεδομένα

Μία ακόμη υπηρεσία ήρθε να προστεθεί στους Χάρτες της Google, η οποία μας ενημερώνει για την ποιότητα του αέρα στην περιοχή που ζούμε.

Η νέα υπηρεσία των Χαρτών της Google ονομάζεται «Air Quality» και με το άνοιγμα της εφαρμογής εντοπίζεται εύκολα μέσω του κουμπιού που βρίσκεται πάνω δεξιά στην οθόνη του smartphone.

Με την εν λόγω υπηρεσία που ενσωματώνεται στους Google Maps οι Αμερικανοί ενημερώνουν τον χρήστη για τα επίπεδα μικροσωματιδίων (PM 2.5) που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα μιας τοποθεσίας, ώστε αυτός να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της υγείας του.

Για να προσφέρει αυτή την υπηρεσία στους Χάρτες της, η Google συνεργάζεται με εταιρείες που εξειδικεύονται στις μετρήσεις της ποιότητας του αέρα αλλά και με υπηρεσίες της εκάστοτε χώρας που έχουν στη διάθεσή τους μεταξύ άλλων και σταθμούς μέτρησης μικροσωματιδίων.

Όταν μάλιστα ο συνεργάτης της Google σε μια περιοχή δεν είναι κρατικός τότε η τιμή των μικροσωματιδίων που παρουσιάζεται στην περιοχή αφορά το μέσο όρο που προκύπτει από ειδικό αλγόριθμο.

Η νέα υπηρεσία των Χαρτών της Google δεν ενημερώνει απλά για καλή ή κακή ποιότητα αέρα αλλά παρέχει και πιο αναλυτικές πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί.

Ειδικότερα οι διαβαθμίσεις στις ενημερώσεις της Google χωρίζονται αρχικά σε πέντε χρωματικά επίπεδα, από το πράσινο, όταν η ποιότητα του αέρα χαρακτηρίζεται “Καλή” μέχρι το σκούρο κόκκινο (Εξαιρετικά «φτωχή» ποιότητα αέρα) ώστε ο χρήστης να αντιλαμβάνεται με μια ματιά πόσο επικίνδυνη για την υγεία του είναι μια περιοχή.

Μεγεθύνοντας τον χάρτη οι πληροφορίες γίνονται πιο αναλυτικές καθώς παρουσιάζεται και ο αριθμός των μικροσωματιδίων, ενώ την εμφάνισή τους κάνουν και συστάσεις που συνοδεύονται από επεξήγηση. Για παράδειγμα αν η ποιότητα του αέρα σε μια περιοχή έχει χαρακτηριστεί με κίτρινο χρώμα (100-200 μικροσωματίδια), τότε θεωρείται ανθυγιεινή για ομάδες ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Η Google το πάει ένα βήμα παραπέρα ενημερώνοντας επίσης για την αίσθηση που θα έχει κάποιος αν βρεθεί στην περιοχή. Με παράδειγμα πάλι, μια τοποθεσία που έχει χαρακτηριστεί με κίτρινο χρώμα, η Google ενημερώνει πως οι άνθρωποι που έχουν άσθμα, ή κάποιο πρόβλημα υγείας στους πνεύμονες ή την καρδιά τους, ενδέχεται να νιώσουν δυσφορία στην αναπνοή όταν βρεθούν εκεί.

Προς το παρόν η νέα υπηρεσία που προσφέρει η Google στους Χάρτες της είναι διαθέσιμη στις Η.Π.Α., στην Αυστραλία και στην Ινδία και λογικά σύντομα θα την δούμε να κάνει την εμφάνισή της και στην Ευρώπη με παροχή πληροφοριών και για την χώρα μας, ενώ είναι συμβατή με συσκευές Android και iOS.

Πηγή: carandmotor.gr