Ανδρέου ηλεκτρονικές απάτες

Δ. Παπαστεργίου: Την τελευταία εβδομάδα δεχτήκαμε 13,3 εκατ. επιθέσεις από χάκερ

Την ίδρυση «Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας», προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Αναφερόμενος στο θέμα της κυβερνοασφάλειας, αποκάλυψε πως «την τελευταία εβδομάδα, οι κυβερνητικές σελίδες στη χώρα μας δέχθηκαν 13,3 εκατ. επιθέσεις, με πρώτη την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ, οι οποίες αποκρούσθηκαν με επιτυχία». «Δεν σημαίνει πως πάντα θα συμβαίνει αυτό, σε έναν κόσμο που διασυνδέεται ακόμη περισσότερο», πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε «πλέον, με αυτό το νομοσχέδιο, οι τέσσερις διαφορετικοί πυρήνες που είναι αρμόδιοι για την κυβερνοασφάλεια μπαίνουν κάτω από μία “ομπρέλα”, την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, προκειμένου η Ελλάδα να είναι ασφαλέστερη και να καλύπτουμε όχι μονάχα 70 φορείς που σήμερα είναι “υπόλογοι” σε θέματα κυβερνοασφάλειας, αλλά 2.000 δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς κρίσιμων υποδομών, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένα βήματα».

Ο ίδιος τόνισε πως «στις μεγάλες πλατφόρμες, θα έχετε δει τελευταία να κυκλοφορούν ψεύτικα βίντεο, φτιαγμένα με Τεχνητή Νοημοσύνη, στα οποία ένας βουλευτής ή ένας παρουσιαστής να λέει ή να πουλά οτιδήποτε», γνωστοποιώντας ότι αυτό θα σταματήσει καθώς μέσα σε ελάχιστες ώρες θα κατεβαίνουν τα «deep fake βίντεο».

Ακόμα ο υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα για άνοιγμα των γηπέδων, λέγοντας ότι «το τρίπτυχο για τη νέα πραγματικότητα των γηπέδων αφορά: Νέα νομοθέτηση, κάμερες στα γήπεδα και ταυτοποίηση εισιτηρίου. Αυτό που θα παρουσιάσουμε, είναι η ροή που θα ακολουθούν άνθρωποι που θα εισέρχονται στο γήπεδο με τα παιδιά τους, παιδιά φίλων, ηλικιωμένοι, αλλά και άνθρωποι που δεν ζουν στην Ελλάδα. Για να ξέρουμε ποιοι είναι. Όλη αυτή η διαδικασία θα υλοποιείται μέσω κινητού».

Τέλος, προανήγγειλε την κατάργηση του πιστοποιητικού γέννησης, στο πλαίσιο μείωσης της γραφειοκρατίας και εκτίμησε πως αυτό θα συμβεί μέχρι το Μάρτιο, εκτός απροόπτου.

Πηγή: liberal.gr