Ο πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος για την τεχνητή νοημοσύνη τόσο όσον αφορά τις δυνατότητες της αλλά και την ευθύνη που φέρνει. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το πλάνο της κυβέρνησης είναι να βοηθήσει τους οργανισμούς του δημοσίου τομέα αλλά και τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν τις δυνατότητες του ΑΙ, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλές startups στην Ελλάδα που κινούνται στο συγκεκριμένο χώρο και τόνισε ότι στόχος είναι η χώρα να παράγει τεχνογνωσία όσον αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη.
Το θέμα της ορθής αξιοποίησης του ΑΙ ήταν από αυτά που επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο «κέντρο σκέψης» όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ εκτίμησε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βοηθήσει και στην προάσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών περιορίζοντας την παραπληροφόρηση και τα fake news. Επίσης, ανέφερε ότι στις συζητήσεις -σε παγκόσμιο επίπεδο- για το ρυθμιστικό πλαίσιο του ΑΙ θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι μεγάλες εταιρείες πέραν των κυβερνήσεων.
Νέες δράσεις
Επίσης, εντός της εβδομάδας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Google Safety Engineering Center (GSEC) στη Μάλαγα της Ισπανίας, ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα σεμιναρίων κυβερνοασφάλειας, το οποίο θα παρέχει σε πανεπιστήμια τα απαραίτητα μέσα για την εκπαίδευση των φοιτητών που ενδιαφέρονται για την κυβερνοασφάλεια. Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία της πρώτης πανευρωπαϊκής κοινότητας εκπαιδευτών κυβερνοασφάλειας στα πανεπιστήμια υπό την καθοδήγηση του European Cyber Conflict Research Initiative («ECCRI»). Μεταξύ των χωρών που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι και η Ελλάδα.
Πηγή: Cnn.gr