Ανδρέου ηλεκτρονικές απάτες

Η ιαπωνική εταιρεία πληροφορικής που επενδύει στο ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό

Ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία της ελληνικής θυγατρικής δηλώνουν οι ιθύνοντες της ιαπωνικής NTT Data, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως όσον αφορά στην υλοποίηση έργων πληροφορικής, η οποία εδώ και περίπου 1,5 χρόνο έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης ο διευθύνων σύμβουλος της NTT Data Ελλάδας, Ευάγγελος Κωνσταντίνης, η ελληνική θυγατρική απασχολεί ήδη 120 άτομα με το πλάνο να είναι ο αριθμός να φθάσει στα 230 μέχρι το τέλος του 2024. «Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό» επεσήμανε ο κ. Κωνσταντίνης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στα νέα γραφεία της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Κωνσταντίνης ανέφερε ότι η συνολική επένδυση της NTT Data στην Ελλάδα για την περίοδο 2022-2026 μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 25 εκατ. ευρώ, περίπου το ήμισυ των συνολικών εσόδων που αναμένει η ιαπωνική εταιρεία από την εδώ θυγατρική της στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται ότι το 2023 θα κλείσει με την NTT Data Ελλάδας να έχει έσοδα της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ, νούμερο το οποίο αναμένεται να διπλασιαστεί το 2024.

Σημειωτέον πως η ελληνική θυγατρική ασχολείται -αποκλειστικά προς το παρόν- με την κάλυψη των αναγκών που έχουν στην Ελλάδα μεγάλοι ευρωπαϊκοί οργανισμοί, οι οποίοι είναι πελάτες της NTT Data. Η ιαπωνική εταιρεία, θυγατρική της ΝΤΤ που είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της Ιαπωνίας, είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών πληροφορικής παγκοσμίως με έσοδα που φθάνουν τα 30 δισ. ευρώ και παρουσία σε 30 χώρες. Επιπλέον, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών data centers, ένας τομέας που δίνει μεγάλη έμφαση η ΝΤΤ Data, η οποία σκοπεύει να ανοίξει 10 νέα κέντρα δεδομένων στην Ευρώπη το 2024. Κανένα από αυτά δεν θα είναι στην Ελλάδα αλλά ο κ. Κωνσταντίνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει τέτοια επένδυση στο προσεχές μέλλον δεδομένης και της κινητικότητας που υπάρχει για τον συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο διεκδίκησης έργων πληροφορικής στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, ο κ. Κωνσταντίνης υποστήριξε ότι μία τέτοια κίνηση δεν πρόκειται να γίνει άμεσα αλλά δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί μετά από 2-3 χρόνια. Επεσήμανε πάντως ότι η ΝΤΤ Data συνεργάζεται ήδη -λόγω της συμμετοχής σε μεγάλα έργα στην Ευρωπαϊκή Ένωση- με μεγάλους εγχώριους system integrators όπως είναι ο όμιλος ΟΤΕ, η Netcompany – Intrasoft και η Unisystems.

Το μεγάλο «στοίχημα» της ΝΤΤ Data όσον αφορά στην Ελλάδα είναι η προσέλκυση ανθρώπινου δυναμικού. Ο κ. Κωνσταντίνης σημείωσε ότι στα πλάνα περιλαμβάνεται η γεωγραφική επέκταση σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, τα Ιωάννινα αλλά και στην Κρήτη, ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί συνεργασίες με ελληνικά πανεπιστήμια όπως είναι, για παράδειγμα, το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στα πλάνα είναι ακόμη η δημιουργία μίας ομάδας που θα δραστηριοποιείται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα κέντρο αριστείας και έρευνας (center of excellence).

Πηγή: Cnn.gr