Ανδρέου ηλεκτρονικές απάτες

Η Τράπεζα Θεμάτων δέχθηκε 165 εκατ. «χτυπήματα» από 114 χώρες -Μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις στη χώραΠηγή: iefimerida.gr – Η Τράπεζα Θεμάτων δέχθηκε 165 εκατ. «χτυπήματα» από 114 χώρες -Μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις στη χώρα

Ως μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει δεχθεί η χώρα χαρακτηρίζεται η επίθεση χάκερ χθες και σήμερα στην τράπεζα θεμάτων που χρησιμοποιείται για τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια.

Νωρίτερα υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα Ντογιάκου για το θέμα, ενώ αναμένονται και ανακοινώσεις από τον υπηρεσιακό υπουργό Παιδείας Χρήστο Κίττα. Σε κάθε περίπτωση, έχει δοθεί εντολή να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις σήμερα, και από Πέμπτη θα ξεκινήσουν κανονικά οι Πανελλήνιες στα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή στα ΓΕΛ. Από το υπυργείο Παιδείας επισημαίνουν ότι για τις Πανελλήνιες δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, καθώς πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό σύστημα.

Σκέρτσος: Η πιο σημαντική ιστορικά επίθεση σε δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε την επίθεση ως την πιο σημαντική ιστορικά επίθεση που έχει γίνει σε δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό, λέγοντας ότι προφανώς σχετίζεται και με την κατάσταση της μεταβατικής υπηρεσιακής κυβέρνησης που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή ενόψει τον εκλογών, επισημαίνοντας ότι σε αυτό πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα να σταθεί απέναντι.

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι υπάρχουν 165 εκατ. «χτυπήματα» από 114 χώρες με στόχο την τράπεζα θεμάτων, δηλαδή το υπουργείο Παιδείας.

Δήλωσε ότι έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα από τις 8 το πρωί, υπάρχει πλέον κανονική ροή θεμάτων προς όλα τα σχολεία και λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα.

Πηγή: iefimerida.gr